Kerti tó gondozása > Kerti tó - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Kerti tó gondozása > 11 weboldal. Kategória leírása: A kerti tó gondozása, takarítása, és ápolása. Összegyűjtöttük a témakörben legjobb weboldalakat.
Szponzorált linkek
A kerti tó gondozása
http://www.kertito.hu/gondozas.html

A félelmekkel ellentétben egy kerti tó fenntartása nem jár semmivel sem több munkával, mint egy vele azonos területű virágos kert gondozása. Vízminőség, tisztítás, szűrők, növényápolás, halak gondozása, időszakos munkák, vízkémiai alapismeretek...

A kerti tó gondozása
A kerti tavak kémiája
http://www.kertito.hu/gondozas_vizkemia.html

E cikk rövid összefoglalást nyújt a tavak vizében lejátszódó kémiai és biológiai folyamatokról, valamint arról, hogy hogyan mérjük meg, hogy mi van a vízben, mik a jó és rossz értékek és mit tehetünk az utóbbiak esetén.

A kerti tavak kémiája
Vízkezelők
http://www.kertito.hu/katalogus/vizkezelok.html

Vízkezelő vegyszerek és tesztek. Minen tó életében előfordulhat, hogy szükséges lehet némi "vegyszeres" beavatkozás. A víz minőségének rendszeres ellenőrzéséhez és az esetleges kezelésekhez szükséges eszközöket szeretném ezen az oldalon röviden bemutatni.

Vízkezelők
Víztisztítás vízinövényekkel
http://ezermester.hu/cikk-4666/viztisztitas_vizinovenyekkel

Természetes megoldás az algák ellen. Az algák tömeges megjelenése egyértelműen a kerti tó biológiai egyensúlyának felborulását jelzi. Ennek leggyakoribb oka a nem megfelelő tókialakítás, a túl sok hal elhelyezése, ezek túl etetése, a hasznos lebontó szervezetek hiánya vagy gyenge működése, oxigén szegény víz és a szegényes növényzet. Az ebből fakadó szervesanyag, tápanyag feldúsulás vezet a vízi virágzáshoz, az algák robbanásszerű elszaporodásához. Az előbb felsorolt okok összefüggnek egymással, vagy éppen egymás következményei.

Víztisztítás vízinövényekkel
Kerti tavak víztisztítása
http://ezermester.hu/articles/article.php?getarticle=556

A betelepített növények talajával, a halakkal és a környezetből azonnal érkező kisebb nagyobb élőlényekkel kialakul tavunk mikrovilága, önálló biotópja. A biológiai élet pedig nálunk téli-nyári ciklikusságú; télen lappang, nyáron burjánzik. A tavakban az algák főleg! A gyönyörű kristálytiszta víz átlátszatlanná, zöldesbarna színűvé és kellemetlen illatúvá válik. Nincs mese, a tó gazdájának lépnie kell...

Kerti tavak víztisztítása
Téliesítés
http://ezermester.hu/articles/article.php?getarticle=721

A hamarosan beköszöntő télre időszerű felkészítenünk kerti tavunk élőlényeit is. A nagyobb tavak jórészt képesek biológiai egyensúlyuk fenntartására, a kisebbek védelmére azonban komolyabb beavatkozásokra van szükség, még most késő ősszel is.

Téliesítés
Tavi vízkezelő
http://www.5-letapc.hu/cikkek/KERTI-TO.html

SERA POND ALGENSTOP A sera pond algenstop egy nagy hatékonyságú szer a lebegő- és fonalalgák növekedésének megfékezésére. A specifikus összetétel következtében a sera pond algenstop hosszan tartóan, kb. 1-6 hétig fejti ki a hatását. Így a sera pond algenstop használatával, állandó jelleggel kézben tarthatja az algák növekedését.

Tavi vízkezelő
Kerti tavak gondozása
http://www.fisch.hu/akvarista/article/read/kerti-tavak-gondozasa-181

Itt van a jó idő. Kerti tavunk felmelegedő vizére oda kell figyelni, hiszen ezek a kisebb "álló vizeknek" hamar fel tud borulni a biológiai egyensúlyuk. Az üde, természetközeli hangulatot idéző kerti színfoltunk pedig kellemetlen szagot árasztó pocsolyává válhat. Most olyan akciós termékeket ajánlunk a figyelmébe, amelyek segítségére lesznek a vízminőség megállapításában, szinten tartásában, illetve feljavításában.

Kerti tavak gondozása
Karbantartási, ápolási kellékek
http://www.koi-farm.hu/index.php?page=shop.browse&category_id=40&option=com_ ...

Kerti tó karbantartási, ápolási kellékek, tóporszívó, lombháló, tavi olló, halháló, Vileda tavi kefe...

Karbantartási, ápolási kellékek
Tóápolási anyagok - eszközök
http://www.suni-kft.hu/to/toapolasvelda.html

VELDA cég tóápolási termékei: Víztesztelő készlet, Tóápolási szerek, Alglets algátlanító pezsgő-tabletták... Bio-Oxidator egy igen hasznos tóvíz adalék, ugyanis szétoszlatja a tóba hullófalevelek és felhalmozódó hal-ürülék által képződő szerves tófenék-iszapot.

Tóápolási anyagok - eszközök
Kerti tavak, halastavak ellenőrzése - gazdauzlet.hu
http://www.gazdauzlet.hu/spl/410658/Kertitavak-Halastavak-ellenorzese

A modern technika gyors fejlődésének következményeként már kistermelőknek is elérhető nagyon sok mérési lehetőség, amelyek tudományos alapra helyezhetik a növénytermesztést, a bor, a pálinka, a méz, vagy a lekvár készítését. Webáruházunkban ezeket a mérőműszereket találja széles választékban.

Kerti tavak, halastavak ellenőrzése - gazdauzlet.hu
Hirdetések
Oldal leírása
kertito.wyw.hu: Kerti tó katalógus. Kerti tó építés házilag. Kerti tavakkal kapcsolatos információk.
Gyűjteményünkben 185 válogatott kerti tó témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 185 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 9195